Stačí raz vyskúšať a tento recept si zamilujete.


Recepty pre vás píše foodblogger Mišo


Receptov na pizzu som čítal nespočetne veľa. Každý bol, samozrejme, iný a niečím zvláštny.

Keď pripravujem pizzu doma, vždy ale siahnem po tom istom recepte – jeho základ tvorí polohrubá múka a biely jogurt.

Vcelku netradičné použitie jogurtu ale prekvapí v samotnom finále – výsledná chuť pizze je nezabudnuteľne fantastická.

Ingrediencie:

Na cesto:

2 tégliky bieleho jogurtu

polohrubá múka (od ruky)

2 vajcia

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

soľ podľa chuti

Na pizzu:

paradajkový základ (pasírované paradajky)

čerstvé oregano

čerstvá bazalka

koreniny

všetko podľa svojej chuti

Pripraviť cesto je nenáročné. Z jogurtu, polohrubej múky, vajec, sódy bikarbóny a soli pekne poctivo vymiešame cesto, ktoré si potom rozdelíme na niekoľko menších častí.

Jednotlivé diely potom vyvaľkáme na tenké pizzové cestíčko. Potrieme ho paradajkovým základom, ktorý sme predtým ochutili koreninami a bylinkami a zľahka posypeme nasekaným čerstvým oreganom.

Navrch už potom ukladáme všetko podľa svojej chuti – syry, šunky, salámy, slaniny od výmyslu sveta; šampiňóny, čerstvé hríby, kuriatka. Podľa mňa nič viac nepatrí na pizzu tak ako akékoľvek huby.

Na záver opäť použijeme oregano alebo bazalku, ktorými pizzu dochutíme.

Všetko to potom dobre pokropíme kvalitným olivovým olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 stupňov.

O 8 až 10 minút je pizza hotová. Dobrú chuť všetkým.

O autorovi

Nechaj odkaz

Vaš email nebude verejný